Activiteiten

 


Zaterdag 13 april 2024 Viering Bevrijding Groningen

Van 13 tot 16 april 1945 werd gevochten om de vrijheid van de Stad Groningen. Dit jaar is het 79 jaar geleden dat de Stad Groningen is bevrijd. Na de bevrijding van de Stad Groningen gingen de bevrijding richting Delfzijl. Op 5 mei 1945 is heel Nederland bevrijd. Het bestuur van de Stichting Het Bevrijdingsbos wil de bevrijding van de Stad Groningen niet onopgemerkt voorbij laten gaan en organiseert daarom dit bijzondere evenement.

Het programma in de Stefanuskerk begint om 20.00 uur met o.a. een verhaal over de bevrijding van Groningen door Wietse Karst. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Drie Sterren Trio. Iedereen is welkom; de toegang is gratis, maar vol=vol. Aanmelden wordt geadviseerd en kan via s.m.smit@home.nl tot uiterlijk 10 april.

Aansluitend, rond 21.00 uur, wandelt het gezelschap naar het Regimentenplateau op het Plein van het Bevrijdingsbos aan de Noorddijkerweg. Op het Regimentenplateau staan de namen van de 23 regimenten, welke tijdens de strijd, van 13 tot 16 april 1945, om de bevrijding van de Stad Groningen hebben gevochten om de inwoners van de Stad Groningen de vrijheid terug te geven.

Tijdens deze korte plechtigheid worden de regimenten opgenoemd en plaatsen we 23 brandende kaarsen bij het plateau.


Zondag 5 mei 2024 Bevrijdingsdag


Woensdagdag 20 november 2024

De Internationale Dag voor de Rechten van het Kind wordt in Het Bevrijdingsbos gevierd met een rondgang langs de stenen met de rechten van het kind.

 

© Stichting Het Bevrijdingsbos 2024