Internationale dag voor de Rechten van het Kind

20 november is de Internationale dag voor de Rechten van het Kind. Ook in Het Bevrijdingsdag wordt op die dag stilgestaan bij de kinderrechten die in het bos zijn neergelegd.

 


20 november 2021

Op zaterdag 20 november 2021 was het de 31-ste Dag voor de Rechten van het Kind. Naar aanleiding hiervan is Het Palet gevraagd een vlag te ontwerpen voor deze dag en het resultaat mag er zijn. Een vrolijke vlag met een verwijzing naar alle kinderrechten.

image image image image image image
Foto's gemaakt door Gert Vos

De kinderburgemeester van Groningen heeft de vlag, nadat deze uitgebreid was bewonderd, gehesen. Vervolgens werden er rode en witte bloemen gelegd bij de start van het Kinderrechtenpad. Het Palet, vertegenwoordigd door een aantal leerlingen die zelf aan het ontwerp hadden meegeholpen, kreeg ook een exemplaar van de vlag voor de school.

 


20 november 2017

Op maandag 20 november 2017 werd een rondgang gemaakt door Het Bevrijdingsbos in het bijzijn van jongerenombudsman van de gemeente Groningen. Marike Klappe, en een delegatie van de Kinderraad van Groningen en een andere belangstellenden.

Bij elk recht van het kind werd een korte inleiding gegeven de door de jongerenombudsman en werd verder gediscussieerd met de aanwezigen over de inpact van de rechten op het dagelijks leven van de aanwezige kinderen en volwassenen. Vervolgens werd een kaars ontstoken en bloemen gelegd door de aanwezige kinderen.

image image image image
Foto's gemaakt door Henk Tammens

Na afloop van de rondgang werd aan de aanwezige docenten van deelnemende scholen aan het scholenproject van het komende jaar de opdrachten uitgedeeld met betrekking tot de Rechten van het Kind.

© Stichting Het Bevrijdingsbos 2022