Het dertig-jarig bestaan van de stichting


imageimage

Het ontstaan

Op 23 maart 1992 werd Stichting Het Bevrijdingsbos opgericht met het doel bij de viering van de vijftig-jarige vrijheid de Canadese bevrijders een uniek stukje bos aan te bieden als dank voor de herkregen vrijheden.

Verschillende initiatieven werden ontplooid om de bomen voor het bos te verkopen. Zelfs in Canada werden dergelijke projecten opgestart of ontstonden deze gewoon door enthousiaste Canadezen.

Op 5 mei 1992 werd de eerste Canadese Esdoorn in het bos geplant door wethouder Henk Pijlman onder het toeziend oog van een Canadese bevrijder.


imageimage

Plaatsing stenen Kinderrechten

In juni 1995 worden de tien natuurstenen brokken uit verschillende landen met op elke steen een van de Rechten van het Kind , geplaatst langs het educatieve pad dat van Het Plein van de Vrede loopt naar de leerherberg aan het andere einde van het bos.


imageimage

Koninklijk bezoek

Op 22 maart 1996 bracht Hare Majesteit koningin Beatrix tezamen met de door de Gouverneur Generaal van Canada, Zijne Excellentie Roméo LeBlanc, een bezoek aan Het bevrijdingsbos ter gelegenheid van het staatsbezoek van de Gouverneur-Generaal aan Nederland.

Tijdens dit bezoek werden twee bomen geplant op het Maple Leaf eiland en werd de herinneringsplaquette in de schuine wand onthuld.

© Stichting Het Bevrijdingsbos 2022